Bănci și Asigurări

Garanţia la un apartament nou, mai mică decât la o maşină

Autor: Cristi Moga

31.01.2011, 23:40 54

Dezvoltatorii imobiliari oferă în contractele de vânzare alocuinţelor noi garanţii de maximum doi ani pentru finisaje, maimici decât în cazul achiziţionării unui autoturism, deşi durata deviaţă a unei locuinţe este în medie de 50 de ani, iar investiţia înlocuinţă este mult mai mare decât pentru o maşină.

Cumpărătorii de locuinţe sunt în schimb protejaţi de legealocuinţei şi a calităţii în construcţii, care prevede că pentru"viciile ascunse" ivite într-un interval de zece ani de la recepţialucrării răspund proiectanţii, executanţii şi furnizorii demateriale de construcţii, astfel că responsabilitatea nu mai cadepe umerii investitorului iniţial, cel de la care a fost cumpăratapartamentul.

"În scris, nu dă nimeni (niciun dezvoltator - n.red.) niciogaranţie. La blocurile noi toate au probleme. Mie mi-a picat unperete de gips-carton şi am avut probleme cu cada, pe lângă carecurgea apă", spune proprietarul unui apartament nou cu două cameredin cartierul bucureştean Titan, căruia dezvoltatorul i-a rezolvatulterior problemele, dar fără a fi constrâns de contractulsemnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO