Bănci și Asigurări

Henk Mulder vine din Indonezia la aniversarea de 15 ani a RBS (ABN Amro)

23.08.2010, 23:57 74

RBS România, fosta filială a grupului olandez ABN Amro, i-ainvitat pe toţi preşedinţii care au condus banca pentru a sărbători15 ani de prezenţă pe piaţă. ABN Amro Bank România a fostînfiinţată în 1995 de o echipă condusă de Steven van Groningen,actualul preşedinte al Raiffeisen Bank. Primul mandat complet depreşedinte a fost deţinut de un alt bancher olandez, Henk Mulder.Acestuia i-a succedat în 1999 un alt bancher expat cu multăexperienţă pe piaţa locală şi tot olandez - Robert Rekkers,actualul director general al Băncii Transilvania.

El a condus ABN Amro până în 2002, când a preluat conducerea celeimai mari bănci cu capital majoritar privat autohton. După plecarealui Rekkers s-a întors Mulder, care a avut un al doilea mandat depreşedinte, până în 2005. Mulder vine la reuniunea de 15 ani tocmaidin Indonezia. A urmat apoi Peter Weiss, care a condus banca întimpul preluării ABN Amro de către britanicii de la RBS,încheindu-şi mandatul în 2009. El este în prezent membru alConsiliului de Administraţie al Bancpost. Actualul preşedinte alRBS România este belgianul Johan Gabriels. El nu s-a stabilit înRomânia, plecând în fiecare weekend la Bruxelles. Britanicii auîncercat să vândă banca în 2009, nu au reuşit, iar acum aplică ostrategie de reducere drastică a expunerii pe România. Numai însemestrul I expunerea totală a scăzut cu 15%, până la 1,7 mld.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO