Bănci și Asigurări

ING a avut în primul trimestru un profit brut de 65 de milioane lei, în creştere cu 36%

ING a avut în primul trimestru un profit brut de 65 de milioane lei, în creştere cu 36%

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

15.06.2012, 12:16 204

"Nici profilul, nici riscul de credit nu s-au îmbunătăţit pe ansamblul pieţei, deci avem rezultate îmbucurătoare", a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

Veniturile băncii au crescut cu 23%, la 199 milioane lei. Faţă de anul trecut, economiile şi depozitele au urcat cu 4%, la 10,66 miliarde lei, în timp ce creditele s-au majorat cu 15%, la 10,17 miliarde lei.

Potrivit lui Negriţoiu, ING are o cotă medie de piaţă de aproximativ 5%, în condiţiile în care ponderea este de 4,49% în cazul creditelor şi 5,25% la depozite.

"Există în continuare discuţia care este cota de piaţă care-ţi asigură o poziţie sustenabilă. Vrem să demonstrăm că asta e o cotă de piaţă suficientă. Asta nu înseamnă că ne oprim din creştere, din contră, ING se pregăteşte pe o perioadă post-criză. Credem în revenirea pieţei şi ne pregătim pentru această eventualitate", a explicat Negriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO