Bănci și Asigurări

Liviu Drăgan, fondator Druid SA: Banca viitorului va fi una dominată de chatboţi, de inteligenţă artificială

ZF Bankers Summit 19

Liviu Drăgan, fondator Druid SA: Banca viitorului va fi...

Autor: Răzvan Botea

02.07.2019, 15:43 521

Banca viitorului este una complet digitalizată, unde inteligenţa artificială şi chatboţii vor juca un rol central, a spus la ZF Bankers 19 Liviu Drăgan, fondatorul Druid, companie specializată pe construcţia de chatboţi.

„Druid este  o companie care s-a fondat anul trecut în ianuarie-februarie şi care prmovează inteligenţa artificială, în special construcţia de chatboţi, în care sigur că personal cred.  Cred că banca viitorului, cel puţin în zona de retail, va fi o banca rezolvată de inteligenţa artificială, de chatboţi. Nu înseamnă ca vor dispărea bancherii, pentru ca cineva trebuie sa le gândeasca, însă eu am mult mai multă încredere într-un robot bine educat decât într-un agent”, a spus el la ZF Bankers Summit 19.

Alte declaraţii:

Cred foarte mult că băncile se vor transforma incredibil într-un timp mult mai scurt decât credem, iar inetligenţa artificială va fi dominantă. Sigur că exista o inerţie a noastră să spunem că nu se va întâmpla. Ne e greu să credem că vor dispărea şi medicii, sigur ca nu în curand, dar la un moment dat se va intampla.

Un chatbot se autoeducă permanent, devine tot mai deştept dar totodata şi mai uman. Să nu ne speriem că ne gândim la nişte chatboţi ca la nişte oameni reci care nu inţeleg nuanţe. Chatboţii devin din ce în ce mai umani şi înţeleg tot consensul discursului.

Daca as fi CEO al unei bănci aş căuta un proces de democratizare a procesului bancar astfel încât să fie luate în considerare toate categoriile sociale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO