Bănci și Asigurări

Mihai Purcărea, director general la BRD Asset Management: Ne putem aştepta la creşterea cursului, el fiind primul care reacţionează la instabilitatea politică

Mihai Purcărea, director general la BRD Asset...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2018, 13:19 684

Moneda naţională se va deprecia probabil în perioada următoare, în urma instabilităţii politice actuale, cursul valutar fiind primul care reacţionează la astfel de evenimente, a declarat vineri la ZF Live Mihai Purcărea, director general la BRD Asset Management.

”Ne putem aştepta la creşterea cursului, el fiind primul care reacţionează la instabilitatea politică”.

El a atras atenţia că stabilitatea e cel mai important lucru pentru o ţară, pentru mediul de afaceri, şi că din păcate România a avut prea multe schimbări de guverne, de miniştri în ultimul an şi jumătate.

”Astfel de reacţii destabilizează planurile făcute de noi ca investitori. Pentru noi, ca investitori, instabilitatea e cel mai rău lucru care se poate întâmpla şi din păcate avem de la începutul anului prea multă instabilitate politică. Dacă avem totuşi o schimbare destul de rapidă şi un guvern nou destul de rapid, ca în trecut, nu cred că vom avea o schimbare majoră. Investitorii s–au cam obişnuit cu instabilitatea politică,  s, ei se uită prin scandalurile politice, care par veşnice la noi.

Ar putea fi o problemă dacă schimbarea de guvern aduce şi o schimbare de politică economică, fiscală”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO