Bănci și Asigurări

Numărul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor, organizaţi în grupuri pe internet a trecut de 12.000

Numărul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor organizaţi în grupuri pe internet a trecut de 12.000
20.09.2010, 15:29 16

Numărul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor care fac parte dingrupuri pe internet a trecut de 12.000 şi continuă să crească, însăaceştia reprezintă deocamdată doar 0,28% din totalul persoanelorcare au credite, informează Mediafax.

Luni a expirat termenul de 90 de zile până la care băncile aufost obligate să pună în practică OUG 50/2010 privind crediteleacordate populaţiei şi să înştiinţeze clienţii cu privire laalinierea contractelor vechi la noile reglementări. Potrivitinterpretărilor bancherilor, actele adiţionale la contracte mai potfi semnate sau refuzate pe parcursul a încă două săptămâni.

Mii de clienţi s-au hotărât deja să dea în judecată băncile,considerând că acestea încalcă prevederile OUG 50/2010, dar şiunele reglementări mai vechi, şi solicită de exemplu rambursareacomisionului de risc perceput pe perioada desfăşurării creditului,a banilor primiţi de bancă în urma modificării abuzive a dobânzilorsau ca urmare a calculării în mod greşit a dobânzii. Citiţi maimulte pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO