Bănci și Asigurări

Oameni noi în boardul BID. Cine se va ocupa de risc la noua Bancă de Investiţii şi Dezvoltare a României? Simina Bossennec, care a lucrat în trecut la HSBC şi BPCA, la Paris şi Monte Carlo, este vicepreşedinte, chief risk officer la BID

Simina Bossennec este vicepreşedinte, chief risk officer (CRO) la noua Bancă de Investiţii şi Dezvoltare (BID) şi are experienţă de circa două decenii în managementul riscului şi conformitate bancară.

Simina Bossennec este vicepreşedinte, chief risk officer (CRO) la noua Bancă de Investiţii şi Dezvoltare (BID) şi are experienţă de circa două decenii în managementul riscului şi conformitate bancară.

Autor: Claudia Medrega

02.05.2024, 09:30 547

Simina Bossennec are experienţă de circa două decenii în managementul riscului şi conformitate bancară este vicepreşedinte, chief risk officer (CRO) la noua Bancă de Investiţii şi Dezvoltare (BID). Anterior, ea a fost timp de mai mult de patru ani head of compliance la UniCredit Consumer Financing IFN, iar în trecut a lucrat la bănci mari precum HSBC şi BPCA, la Paris şi Monte Carlo, în retail bank, asset management şi private bank.

În perioada februarie 2020-martie 2024, ea a fost head of compliance la UniCredit Consumer Financing IFN. Simina Bossennec a lucrat timp de patru ani şi la HSBC în Monte Carlo, Monaco, potrivit profilului ei de Linkedin. Între septembrie 2016 şi februarie 2018, timp de un an şi jumătate ea a ocupat poziţia de head of financial crime compliance operations la HSBC în Monaco, după ce între martie 2014 şi august 2016 a fost business manager, regulatory com­pliance & financial crime compliance la aceeaşi bancă. Între 2007 şi 2014, Simina Bossennec a lucrat 6 ani şi 6 luni la BPCA Private Bank Monaco, unde a ocupat funcţii precum cea de internal controller-operationnal risk and business continuity şi head of compliance. Înainte de acest job, ea a lucrat aproape doi ani la Natixis Global Asset Management în Paris, Franţa, pe poziţia de compliance analyst-global associates interna­tional. La începutul carierei ea a lucrat şi la Credit Foncier în Franţa. Este co-fondatoare şi vicepreşedintă a ROAZUR, o asociaţie franco-română de pe Riviera Franceză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO