Bănci și Asigurări

Popa, BNR: Piata interbancara este departe de eficienta pe care ar trebui sa si-o castige

18.05.2010, 10:09 29

Piata interbancara este inca departe de a fi eficienta, avand oadancime redusa si fluctuatii inca foarte importante, spuneCristian Popa, viceguvernator al BNR responsabil de politicamonetara si stabilitatea financiara.

"Am vazut fluctuatii extrem de mari si in continuare daca neuitam la adancimea pietei de titluri de stat si a nivelului detrazactionare de pe piata interbancara, realizam ca piata estedeparte de eficienta pe care ar trebui sa si-o castige", spunePopa. El afirma ca bancile ar trebui sa isi faca rezerve delichiditati, care sa actioneze ca un tampon in perioadeledificile.

"Lichiditatea poate sa aiba modificari insemnate, este foartevolatila si trebuie sa reprezinte o preocupare pentru toateinstitutiile intr-o maniera mai putin ciclica decat pana acum",spune Popa.

In alta ordine de idei, viceguvernatorul spune ca politicamonetara trebuie sa pastreze ca principal obiectiv stabilitateapreturilor, insa trebuie acordata o mai mare atentie in paralel sistabilitatii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO