Bănci și Asigurări

ProCredit Bank lansează un pachet de cont curent verde, pentru persoanele fizice care vor ca fondurile lor să contribuie la un mediu sustenabil

ProCredit Bank lansează un pachet de cont curent verde,...

Autor: Roxana Rosu

19.10.2022, 11:45 201

ProCredit Bank lansează primul pachet de cont curent verde, adresat persoanelor fizice care doresc ca banii depuşi să susţină proiecte din economia sustenabilă, în condiţiile în care portofoliul de credite verzi al băncii depăşeşte 22% din volumul total al creditelor în derulare la finalul trimestrului doi.

Fondurile atrase prin pachetul ProGreen Aniversar vor fi folosite pentru susţinerea investiţiilor în energie regenerabilă, utilaje şi echipamente cu eficienţă energetică ridicată, locuinţe durabile, producţie şi agricultură sustenabile sau investiţii în industriile de reciclare.

“Acum 15 ani, ProCredit Bank a fost una dintre primele bănci comerciale din România care a ales calea sustenabilităţii. De atunci, angajamentul nostru pentru politici bancare etice, verzi, a devenit tot mai puternic, iar, în prezent, green banking-ul este parte din ADN-ul ProCredit. Completarea ofertei bancare cu un cont curent verde, destinat persoanelor fizice, este un pas natural şi necesar, care întăreşte poziţia noastră, de bancă orientată către dezvoltarea sustenabilă a societăţii. Prin noul pachet aniversar ne luăm un angajament ferm atât faţă de clienţi, cât şi faţă de mediu. Fiecare cont ProGreen va contribui la dezvoltarea portofoliului de credite verzi, fondurile rulate prin acestea fiind alocate doar proiectelor sustenabile.”, a declarat Ştefan Manole, Director General ProCredit Bank.

Proiectele sunt evaluate de către echipele ProCredit Bank, pentru a estima atât consecinţele ecologice, cât şi sociale ale fiecărui proiect, pe o perioadă mai vastă, premergătoare solicitării creditelor.

ProGreen Aniversar oferă clienţilor cont curent în lei, cont de economii în lei, card de debit Visa, Internet Banking şi Mobile Banking, plăţi naţionale gratuite, retrageri de numerar gratuite de la orice ATM din România, depuneri de numerar gratuite la terminalele ProCredit Bank, serviciile Google Pay si Apple Pay. Toate conturile ProGreen Aniversar deschise până la finele anului au cost de administrare 0 pe întreaga perioadă de activitate a contului.

ProCredit Bank România este parte a grupului ProCredit, deţinut de ProCredit Holding AG & Co. KGaA, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania. Acţionarii principali ai ProCredit Holding includ investitorii strategici Zeitinger Invest şi ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiţii pentru personalul ProCredit), compania olandeză DOEN Participaties BV, Banca de Dezvoltare KfW şi IFC (parte a Grupului Băncii Mondiale).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO