Bănci și Asigurări

Banca ”bogaţilor” de Wall Street prinde viteză: Profitul Goldman Sachs a crescut cu 47%

Banca ”bogaţilor” de Wall Street prinde viteză:...

Autor: Ştefan Stan

18.10.2016, 17:00 182

Goldman Sachs, una dintre băncile dependente de operaţiunile de tranzacţionare, a raporat o creştere a profitului de 47% în trimestrul al treilea, în condiţiile în care performanţa în tradingul de obligaţiuni a depăşit estimările analiştilor.

Profitul Goldman a urcat la 2,09 miliarde de dolari, adică 4,88 dolari per acţiune, faţă de 1,43 de miliarde de dolari, sau 2,90 dolari/acţiune în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui anunţ al băncii de marţi, scrie Bloomberg.  

Analiştii estimaseră un profit de 3,88 dolari/acţiune pentru Goldman, potrivit unui studiu Bloomberg.

Lloyd Blankfein, CEO-ul băncii, a tăiat din job-uri şi a oferit mai multe responsabilităţi unor angajaţi juniori şi a tăiat din compensaţii pentru a readuce firma pe creştere.

Trimestrul acesta reflectă beneficiile strategiei, care a atras scepticism din partea analiştilor şi competitorilor, precum Morgan Stanley, care au decis să îşi restrângă operaţiunile ca parte a planului de reducere a costurilor.  

”Am văzut o performanţă solidă în cadrul francizei, care a ajutat banca să lupte împotriva provocărilor sezoniere”, a spus Blankfein.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO