Bănci și Asigurări

Raport Kearney: Băncile din România au avut o creştere a veniturilor peste medie faţă de băncile europene. Ratele ridicate ale dobânzilor au continuat să susţină un context favorabil. Băncile trebuie să fie pregătite să folosească profiturile pentru provocările viitoare

Raport Kearney: Băncile din România au avut o creştere...

Autor: Mircea Nica

25.04.2024, 00:06 100

Ratele ridicate ale dobânzilor au continuat să susţină un context favorabil pentru băncile din România. Totuşi, situaţia e posibil să se schimbe, odată ce veniturile nete din dobânzi vor scădea mult mai rapid decât pot fi optimizate costurile  Băncile din România au înregistrat o creştere a veniturilor peste medie faţă de băncile europene, însă trebuie să recupereze decalajul (chiar şi faţă de unele bănci din Europa Centrală şi de Est) la indicatori de productivitate precum profitul pe client sau venitul pe angajat, potrivit raportului European Retail Banking Radar 2024 al Kearney.

Ratele dobânzilor mai ridicate din ultima perioadă au susţinut un context favorabil pentru băncile din România, atingând recorduri în ceea ce priveşte veniturile şi profiturile, dar acest context ar putea să se schimbe, iar băncile trebuie să fie pregătite să folosească profiturile pentru provocările viitoare, conform unei concluzii a celui mai recent raport realizat de compania globală de consultanţă Kearney, European Retail Banking Radar 2024.

„Ratele ridicate ale dobânzilor au continuat să susţină un context favorabil pentru băncile din România. Totuşi, situaţia e posibil să se schimbe, odată ce veniturile nete din dobânzi vor scădea mult mai rapid decât pot fi optimizate costurile. În timp ce băncile româneşti au înregistrat o creştere a veniturilor peste medie faţă de băncile europene, ele încă trebuie să recupereze decalajul (chiar şi faţă de unele bănci din Europa Centrală şi de Est) la indicatori de productivitate precum profitul pe client sau venitul pe angajat“, potrivit studiului realizat de compania globală de consultanţă Kearney.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO