Bănci și Asigurări

Topul asigurărilor de viaţă în 2016: NN şi BCR Asigurări de Viaţă păstrează primele poziţii, iar BRD Asigurări de Viaţă urcă pe locul trei

Topul asigurărilor de viaţă în 2016: NN şi BCR...

Autor: Claudia Medrega

23.03.2017, 00:03 2517

Piaţa asigurărilor de viaţă nu a adus schimbări la vârf în 2016, olandezii de la NN conservându-şi supremaţia. Anul tre­cut NN Asigurări de Viaţă avea sub­scrieri de 661,7 mil. lei şi o cotă de piaţă de aproape 40%, potrivit datelor Au­to­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cu subscrieri de 249 de  milioane de lei şi o felie din piaţă de aproape 15%, BCR Asi­gurări de Viaţă s-a men­ţinut pe locul doi. Prime­le două companii din top au o cotă de piaţă cumulată de peste 54%.

Următoarele trei po­ziţii sunt ocupate de BRD Asigurări de Viaţă (care a urcat pe podium, de pe locul şase ocupat în 2015), Asi­rom VIG şi Allianz-Ţi­riac Asi­gurări. Cele trei com­pa­nii au prime brute sub­scrise din asigurări de via­ţă de peste 100 mil. lei fie­care şi cote de piaţă indi­vi­duale cuprinse între 6,5 şi 7%.

Şi anul trecut s-a men­ţi­nut un grad mare de con­cen­trare, astfel că 10 socie­tăţi au ajuns să aibă o pon­dere de 94% în volu­mul total al primelor sub­scrise pe acest segment, cu sub­scrieri cumulate în va­loare de 1,57 mi­liarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO