Bănci și Asigurări

Thomas Spurny face un fel de bilanţ la final de mandat la conducerea BCR: „Fie că îţi plac sau nu costumele cu dungi şi băncile, acestea creează intermediere şi fără intermediere nu poţi avea creştere economică“

Tomas Spurny va pleca de la conducera BCR la sfârşitul lunii septembrie

Tomas Spurny va pleca de la conducera BCR la sfârşitul lunii septembrie

Autor: Claudia Medrega

11.09.2015, 00:08 1706
Tomas Spurny, 49 de ani, a făcut într-unul din ultimele discursuri din poziţia de şef al celei mai mari bănci locale o pledoarie privind rolul băncilor în economie şi schimbarea industriei bancare şi a BCR în ultimii ani, recunoscând însă existenţa unor greşeli morale şi necesitatea „reaşezării“ relaţiilor dintre bănci şi clienţi.
 
„Întreaga industrie se bazează pe încredere şi convingere. Nu cred că am făcut greşeli legale, dar am făcut greşeli morale. Şi azi oamenii ne spun că nu ne-am schimbat prea mult, iar acest argument face parte din prăpastia încrederii. Oamenilor nu le plac băncile pentru că le consideră scumpe, iresponsabile, indiferente la toate aceste lucruri. Ca bancă, am acceptat provocarea, şi cred că echipa de top management a BCR şi-a schimbat complet filosofia. Persoanele care nu sunt mulţumite de bancă cred că azi au parte de un tratament complet diferit faţă de ce primeau în trecut“, a declarat preşedintele executiv al BCR.
 
El va părăsi banca la sfârşitul lunii septembrie, urmând să se reîntoarcă în octombrie în Cehia pentru a lua conducerea GE Money Bank Cehia, parte a gigantului american GE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO