Burse - Fonduri mutuale

A cincea zi de ofertă Hidroelectrica. Micii investitori au subscris acţiuni H2O de 5,4 miliarde de lei. Tranşa retailului este subscrisă în proporţie de 413,5%

A cincea zi de ofertă Hidroelectrica. Micii investitori...

Autor: Tibi Oprea

30.06.2023, 00:07 4142

A cincea zi de ofertă de listare a producătorului de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) la Bursa de Valori Bucureşti şi ultima în care micii investitori au putut subscrie acţiuni cu un discount de 3% a adus o subscriere a tranşei dedicate lor în proporţie de peste 362%, adică o suprasubscriere de peste 362%, conform datelor agregate de Ziarul Financiar din platformele de tranzacţionare de la ora 19:00.

Investitorii de retail au introdus în sistemele broke­rilor ordine de achiziţie pentru 42,4 milioane de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ de subscriere maxim de 112 lei, la care aceştia au introdus ordinele, înseamnă o valoare de aproximativ 4,75 mld. lei, conform calculelor ZF.

Spre comparaţie, tranşa micilor investitori, care reprezintă 15% din oferta totală (11,7 milioane de acţiuni), ţinteşte atragerea a circa 1,3 mld. lei la preţul maxim din intervalul 94-112 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că investitorii au introdus ordine de peste trei ori mai mari faţă de suma necesară. Mai rămân trei zile de subscriere, până în 4 iulie inclusiv.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO