Burse - Fonduri mutuale

BERD coboară sub pragul de 5% din BVB, operatorul pieţei de capital locale: investiţie de 9,85 mil. lei. În S1/2020 banca a vândut 0,67% din Banca Transilvania

BERD coboară sub pragul de 5% din BVB, operatorul...

Autor: Tibi Oprea

09.10.2020, 00:05 495

Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB) a anunţat joi că Banca Euro­peană de Reconstrucţie şi Dez­voltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din economia românească, a scăzut sub pragul de deţinere de 5% din operatorul pieţei de capital locale, deţinând în prezent 4,997% din capitalul social.

Astfel, BERD a vândut pe 5 octombrie un pachet de 500 de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti, respectiv 0,006% din capitalul social al emiten­tului, potrivit unei raportări la Bursă.

Însă, potrivit poziţiei la data notificării anterioare, BERD avea 5,12% din capitalul social al BVB, ceea ce înseamnă că banca a mai vândut din acţiunile operatorului fără a coborî sub pragul de deţinere de 5%, deci fără a fi nevoită să raporteze tranzacţiile. În total, BERD a vândut pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an 0,12% din acţiunile deţinute la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO