Burse - Fonduri mutuale

Brokerii veterani Actinvest şi Equity Invest au predat armele pe piaţa bursieră

Brokerii veterani Actinvest şi Equity Invest au predat...

Autor: Ioana Tudor

24.10.2014, 00:05 440
Equity Invest şi Actinvest, cele două firme de brokeraj cărora bursa de la Bucureşti le-a retras, la cerere, calitatea de participant la sistemul de tranzacţionare al BVB, deţineau împreună luna trecută 0,16% din piaţa de brokeraj, cu o valoare a tranzacţiilor cu acţiuni intermediate de 3,2 milioane de lei.
 
Equity Invest s-a poziţionat luna trecută pe locul 31 în rândul brokerilor de la BVB, cu tranzacţii de 1,9 milioane de lei (0,1% din valoarea lunară a tranzacţiilor). Actinvest a intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare de 1,2 mil. lei (0,06%).
 
Primele cinci cele mai mari firme de brokeraj bursier controlau împreună luna trecută 70% din piaţă, cu tranzacţii intermediate de circa 1,3 miliarde de lei.
 
Consiliul de Administra­ţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis săptămâna aceasta retragerea calităţii de participant la sistemul de tran­zacţionare al bursei a trei firme de brokeraj Actinvest, Equity Invest şi SIGI.
 
Retragerea calităţii de participant la bursă a Actinvest şi Equity Invest s-a realizat la cererea acestora, iar cea a SIGI  a avut loc în baza unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO