Burse - Fonduri mutuale

Catalin Chelu isi extinde imperiul pe Bursa prin noi achizitii

Catalin Chelu isi extinde imperiul pe Bursa prin noi achizitii
20.11.2008, 17:47 117

Omul de afaceri Catalin Chelu din Galati, unul dintre cei mai mari investitori de pe Bursa, si-a mai adaugat o companie in portofoliu, dupa ce a cumparat, prin intermediul mai multor firme pe care le controleaza, un pachet de 35% din actiunile producatorului de profiluri metalice Galfinband Galati (GALV), valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 1,42 mil. lei (380.000 de euro).

Producatorul de componente auto Altur Slatina (ALT), cumparat de Chelu de la SIF Oltenia in 2007, a achizitionat un pachet de 14,71% din Galfinband, in timp ce firmele Vulturul Comarnic (VULT), Pneu Service si Fricom SA a achizitionat circa 20,37%. Principalul vanzator a fost George Cristian Baticu, raportat la jumatatea anului cu 29% din actiuni.
Galfinband a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 8,38 mil. euro si un profit net de circa 45.000 de euro. Compania este evaluata pe Bursa la circa un milion de euro in urma tranzactiilor de la sfarsitul saptamanii trecute.
In luna octombrie, Scop Line si Goras Consulting, alte doua firme care se presupune ca actioneaza in mod concertat cu omul de afaceri din Galati, au cumparat de la SIF Oltenia un pachet de 44,4% din actiunile producatorului de lactate Lacta Giurgiu (INEM), pentru suma de 4,2 mil. lei (1,1 mil. euro).
Printre companiile mai importante controlate de Catalin Chelu pe Bursa se numara Altur Slatina, producatorul de articole de robinetarie Mecanica Rotes Targoviste (METY) si producatorul de acumulatori Celule Electrice Bailesti (CLEL). Majoritatea companiilor pe care le detine au devenit in ultimii ani vehicule de investitii, avand portofolii semnificative de actiuni pe Bursa. Cele 11 companii controlate de Chelu pe Bursa au in prezent o capitalizare totala de circa 31 mil. euro.
Catalin Chelu este unul dintre cei mai mari investitori pe SIF-uri. Potrivit informatiilor publicate in ultima perioada, el detine, impreuna cu alte firme si persoane fizice, pachete de circa 9,5% din SIF Oltenia si 7,5% din SIF Moldova. CNVM l-a obligat pe Chelu, printr-o serie de ordonante emise saptamana trecuta, sa vanda pachetele de actiuni care depasesc pragul de 1%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO