Burse - Fonduri mutuale

Cine rămâne şi cine nu se va mai regăsi în viitoarea structură a ASF

Cine rămâne şi cine nu se va mai regăsi în viitoarea...

Autor: Roxana Pricop

12.06.2013, 21:32 1364
Cei cinci membri executivi ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în frunte cu Dan Radu Ruşanu, ar avea susţinerea partidelor politice pentru a-şi păstra scaunele în structura de conducere revizuită a instituţiei din care vor face parte doar 11 persoane, faţă de 17 câte sunt în prezent.
 
Guvernul a decis săptă­mâ­na trecută, prin ordo­nan­ţă de urgenţă, redu­cerea de la 17 la 11 a numărului de membri din Consiliul ASF, iar luni, 17 iunie, vor avea loc audierile candidaţilor de către co­misiile reunite ale Parlamentului. Marţi, 18 iunie, are loc votul final în ple­nul Parlamentului.
 
Ca şi până acum, propunerile de candidaţi pentru conducerea ASF sunt făcute de partidele politice. Partidul cu cea mai mare reprezentare în Parlament având dreptul să propună numărul cel mai mare de candidaţi. PSD şi PNL deţine împreună o majoritate de 70% din locurile în Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO