Burse - Fonduri mutuale

Constantin Frăţilă, noul „Iaciu“ de la SIF Transilvania

Frăţilă şi-a întărit poziţia la SIF Transilvania şi vrea să schimbe jumătate din administratori

Autor: Adrian Cojocar

31.08.2012, 00:04 1645

Constantin Frăţilă, fost ar­bitru de fotbal în divizia A, care a ajuns unul dintre cei mai mari acţio­nari ai SIF Transilvania, cu o deţinere de peste 3,3% din capital, este nemul­ţumit de mo­dul cum este admi­nis­trată societatea şi crede că jumătate din adminis­tratori ar trebui înlocuiţi.

Reuşita din urmă cu o lună a acţionarilor "re­vo­luţionari" de la SIF Mun­tenia, coagulaţi în ju­rul influentului om de afaceri Gheorghe Iaciu, de a-şi numi propriii oa­meni în Consiliul Repre­zen­tanţilor, le dă curaj şi acţionarilor celorlalte SIF-uri să-şi impună repre­zentanţi în conducere după un de­ceniu în care şefii de SIF "au făcut le­gea" în cadrul averii de 1,4 miliarde de euro a celor cinci SIF-uri.

Frăţilă caută în prezent susţinere din partea altor acţionari ai SIF Tran­silvania pentru a propune în AGA ale­gerea administratorilor prin vot cu­mulativ, metodă care i-ar oferi mai multe şanse de a prinde cel puţin un loc în consiliul de administraţie.

"Nu sunt adeptul unei schimbări bruşte a conducerii SIF Transilvania cum s-a întâmplat la SIF Mun­tenia, însă 3-4 ad­mi­nistratori pot fi înlo­cuiţi. Cvorum ar fi sufi­cient. Sunt ne­mulţumit de cum merg lucru­rile", spune Con­stantin Frăţilă, care contro­lează îm­preună cu apropiaţi cir­ca 3,35% din ca­pitalul SIF Tran­sil­vania, pa­chet eva­luat pe bursă la 4,7 mi­lioane de euro.

Cu patru administratori dintr-un total de şapte câţi are SIF, un grup de acţionari ar putea să controleze averea de 1,1 miliarde de lei (245 de milioane de euro) a SIF Transilvania.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO