Burse - Fonduri mutuale

Farmache: Bursa nu este un templu al speculatiilor

Farmache: Bursa nu este un templu al speculatiilor

Stere Farmache

29.07.2008, 19:54 17

Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a calificat drept exagerate afirmatiile facute de Patrick Gelin, presedintele BRD-SocGen, care declara ca Bursa este cvasimuribunda si ca speculatorii locali nu pot sustine evolutia pietei.
"Calific drept exagerata afirmatia sefului BRD ca Bursa de la Bucuresti este muribunda. Avem de-a face cu o bursa emergenta, cu volatilitate ridicata si cu lichiditate redusa si care este mult mai vulnerabila la socurile provenite din partea turbulentelor de pe pietele financiare internationale", a declarat pentru ZF Stere Farmache.
Intr-un interviu acordat ZF, presedintele BRD, a doua mare banca din piata dupa active, afirma ca BVB a trait doar din iluzii, bazandu-se pe o clientela locala formata mai ales din speculatori care nu urmareau decat castiguri obtinute foarte repede, care asteptau ca piata sa creasca in fiecare zi - ceea ce nu merge la nesfarsit, si nu din investitori profesionisti.
"Bursa de la Bucuresti nu este un templu al speculatiilor, intr-adevar are si o componenta speculatorie, aceasta joaca insa un rol asemanator vitaminei pentru organism", a continuat Farmache.
Seful BRD argumenta declinul dramatic al Bursei prin absenta marilor investitori institutionali straini si prin incapacitatea "speculatorilor locali de a sustine piata". Gelin reprosa de asemenea Bursei lipsa de instrumente, costurile ridicate de listare si birocratia. "Nu exista titluri putine pe Bursa. Aceeasi Bursa care a scazut acum era calificata de Financial Times drept cea mai performanta din regiune in urma cu cativa ani", a conchis Farmache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO