Burse - Fonduri mutuale

Florin Pogonaru a demisionat din conducerea BCR după şase ani de mandat

Florin Pogonaru, preşedintele AOAR

Florin Pogonaru, preşedintele AOAR

Autor: Roxana Pricop

04.12.2014, 00:03 1592

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), a demisionat din funcţia de mem­bru al consiliului de supra­ve­ghe­re al BCR, pentru a evita un con­flict de interese, întrucât o fir­mă a sa (Central Euro­pe­an Financial Services) şi un fond internaţional de in­ves­ti­ţii vor încheia un parte­ne­riat prin care vor cum­păra credite neper­for­man­te de la băncile ro­mâ­neşti, in­clu­siv de la BCR.

Încetarea mandatului lui Pogonaru în consiliul de supraveghere al BCR a devenit efec­ti­vă de la 1 decembrie.

El face parte din con­siliul de su­pra­ve­ghe­re al BCR din ianua­rie 2008, când l-a în­lo­cu­it în func­ţie pe Daniel Dăianu, care devenise eurparla­men­tar. Poziţia lui Pogonaru în con­si­liul BCR era de ad­ministrator independent.

WikiZF: Profilul companiei BCR

Din consiliul de supraveghere al BCR - cea mai mare bancă din Româ­nia, deţinută de grupul austriac Erste Bank - mai fac parte, în calitate de mem­bri, Tudor Ciurezu din partea SIF Ol­te­nia, Herbert Juranek, Brian O’Neill, Ger­not Mitten­dorfer. An­dre­as Treichl de­ţi­ne func­ţia de vice­pr­eşedinte şi Man­fred Wimmer este preşedinte.

Grupul BCR, care cu­prinde cea mai mare ban­că de pe piaţă, a raportat în pri­me­le nouă luni o pier­dere netă re­cord de 2,4 mld. lei (546 mil. euro) în contextul în care acce­le­ra­rea curăţării bilanţului de cre­di­te neperformante a ge­ne­rat o tri­plare a cheltuielilor cu provi­zioa­nele de risc în tri­mestrul al treilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO