Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea cere un nou punct pe ordinea de zi a şedinţei Nuclearelectrica din decembrie

Fondul Proprietatea cere un nou punct pe ordinea de zi a...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.11.2016, 00:00 302

Fondul Proprietatea (FP), acţionar cu 9% la Nuclearelectrica (SNN), a cerut suplimentarea ordinii de zi a adunării ordinare a acţionarilor din data de 9/12 decembrie cu următorul punct: „Aprobarea organizării procedurii de selecţie a membrilor consiliului de administraţie al societăţii de către autoritatea publică tutelară (i.e. Ministerul Energiei) în conformitate cu prevederile art. 29 din OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.”

Pe ordinea de zi a adunării se mai află reînnoirea mandatului a şase administratori, pentru un mandat de patru ani, începând cu aprilie 2017. Capitalizarea bursieră a Nuclearelectrica este de 1,477 miliarde lei, după ce de la începutul acestui an acţiunile au scăzut cu 23,68%, în urma unor tranazcţii în valoare de 24 milioane lei.

Profitul înregistrat de compania energetică a fost de 64,5 milioane lei după nouă luni, în scădere cu peste 50% faţă de anul precedent. Compania este controlată de statul român în proporţie de 82,49%, în timp ce Fondul Proprietatea deţine 9%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO