Burse - Fonduri mutuale

Google ratează la limită previziunile de creştere, dar investitorii sunt necruţători şi pedepsesc instant pe bursă: Veniturile Alphabet din publicitate pentru T4 2023 au crescut cu ”doar” 11%, la 65,5 miliarde de dolari, faţă de estimările de 11,6%, iar acţiunile s-au prăbuşit imediat cu aproape 6%

Google ratează la limită previziunile de creştere, dar...

Autor: Ştefan Stan

31.01.2024, 00:46 899

Alphabet a ratat la limită previziunile de creştere a activităţii sale de publicitate, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor sale cu până la 5% în tranzacţiile de marţi, după orele de tranzacţionare, scrie FT. 

Veniturile din publicitate pentru al patrulea trimestru din 2023 au crescut cu 11%, la 65,5 miliarde de dolari, a anunţat gigantul tehnologic, uşor sub previziunile analiştilor, care estimau o creştere de 11,6%, la 66 miliarde de dolari.

Veniturile din publicitate reprezintă aproape 80% din cifra de afaceri a Alphabet. Afacerea a revenit pe creştere în ultimele trei trimestre datorită îmbunătăţirii încrederii mediului de afaceri, ca urmare a indicaţiilor mai clare ale Rezervei Federale cu privire la vârful ratelor dobânzilor şi a sugestiilor că reducerile ar putea avea loc chiar din martie.

În alte divizii, Alphabet a raportat un ultim trimestru puternic al anului 2023. Veniturile totale au crescut la 86,3 miliarde de dolari, o creştere de 13,5% şi peste aşteptările analiştilor, care se aşteptau la 85,3 miliarde de dolari.

Performanţa a fost stimulată de creşterea mai rapidă decât se aştepta a diviziei de servicii Google Cloud a Alphabet, care a raportat venituri de 9,2 miliarde de dolari, o creştere de 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a declarat: "Suntem mulţumiţi de forţa continuă a căutării şi de contribuţia în creştere a YouTube şi Cloud. Fiecare dintre acestea beneficiază deja de pe urma investiţiilor şi inovaţiilor noastre în inteligenţa artificială. Pe măsură ce intrăm în era Gemini, ce e mai bun urmează să vină."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO