Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica începe astăzi tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti în urma unui IPO istoric. Bogdan Badea, CEO: Reuşita ofertei, o dovadă a potenţialului imens pe care îl are piaţa locală de capital

Hidroelectrica începe astăzi tranzacţionarea la Bursa...

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2023, 08:27 538

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din România, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, anunţă admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale în categoria Premium a Pieţei Reglementate a Bursei de Valori Bucureşti. Tranzacţionarea începe astăzi la ora 10:00 sub simbolul H2O.

După cum s-a anunţat pe 5 iulie 2023, preţul ofertei publice iniţiale a Fondului Proprietatea, administrat de Franklin Templeton International Services, constând în 78 de milioane de acţiuni, a fost stabilit la 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de euro) la data admiterii.

„Suntem încântaţi că acţiunile Hidroelectrica sunt tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti. Este etapa finală a unui proces pe care ni l-am asumat, o împlinire a unui efort intens şi de durată, ale cărui rezultate le vedem astăzi.  Reuşita IPO-ului reprezintă, pe de o parte, o realizare istorică pentru companie şi, pe de altă parte, o dovadă a potenţialului imens pe care îl are piaţa de capital românească de a contribui la creşterea noastră ca economie, ca ţară şi ca naţiune (...) Interesul semnificativ din partea investitorilor naţionali şi internaţionali reprezintă o dovadă nu doar a calităţii curente a afacerii noastre, ci  şi a  perspectivelor sale viitoare, iar listarea în categoria Premium a pieţei reglementate a BVB va susţine creşterea pe termen lung a Hidroelectrica”, spune Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO