Burse - Fonduri mutuale

Iaciu: Scoaterea pragului la SIF-uri va descătuşa Bursa

Iaciu: Scoaterea pragului la SIF-uri va descătuşa Bursa

Autor: Roxana Pricop

14.09.2012, 00:07 1611

Gheorghe Iaciu, proprietarul complexului comercial Doraly din Afumaţi şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia cu o participaţie de 5% din acţiuni, spune că fără eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri nu va intra capital privat pe bursă şi că întreaga economie are de suferit.

"Bursa trebuie descătuşată prin eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri, pentru că acest prag protejează actualele conduceri ale SIF-urilor de tragerea la răspundere din partea acţionarilor atunci când se descoperă că activele sunt administrate defectuos. Bursa trebuie descătuşată de praguri, altfel nu vom vedea capital privat pe bursă", a spus Iaciu într-un interviu acordat ZF.

Cu o avere estimată la 60 mil. euro, Iaciu a investit circa 7 mil. euro pentru a cumpăra 5% din capitalul SIF Muntenia, societate cu active în gestiune de peste un miliard de lei. El vrea să se implice mai mult în administrarea SIF-ului, fiind nemulţumit de actualul management. În vara acestui an, într-o AGA maraton de 33 de ore, Iaciu a reuşit să schimbe con­ducerea SIF-ului şi să îşi impună propriii oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO