Burse - Fonduri mutuale

Lovitură de teatru: Romgaz convoacă acţionarii să voteze un dividend suplimentar de 1,86 lei pe acţiune. În urmă cu o săptămână compania anunţa un dividend de 1,3 lei

Lovitură de teatru: Romgaz convoacă acţionarii să...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2018, 15:17 608

Romgaz (SNG), unul dintre cei mai mari producători şi furnizor de gaze naturale din România, convoacă acţionarii pe 6 decembrie pentru a aproba repartizarea a 717 milioane de lei sub formă de dividende suplimentare, adică un dividend brut de 1,86 lei pe acţiune.

În urmă cu o săptămâna compania suprindea piaţa cu anunţul potrivit căruia a avizat propunerea acţionarului majoritar de distribuire a 500 mil. lei, adică 1,3 lei pe acţiune.

Randamentul pentru noul dividend este de 5,3%.

Fondurile de pensii private Pilon II, care administrează economiile a 7,2 milioane de români, şi cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) controlează 10% din capitalul social al Romgaz, cea mai valoroasă companie de stat de la bursa românească, arată calculele ZF. Spre comparaţie, Ministerul Energiei are 70% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO