Burse - Fonduri mutuale

Planul Impact de extindere a proiectului Greenfield: 2,5 hectare de apartamente şi 3,8 hectare de parc în Băneasa

Planul Impact de extindere a proiectului Greenfield: 2,5 hectare de apartamente şi 3,8 hectare de parc în Băneasa

Ştefan Gheorghiu, managing director al Impact Developer & Contractor. Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Cuncea

25.02.2013, 00:04 2312

Impact Developer & Contractor (IMP) vrea să înceapă dezvoltarea celei de-a doua etape a proiectului Greenfield din zona Băneasa, constând într-o suprafaţă construită desfăşurată de 25.000 metri pătraţi de locuinţe "multifamiliale", o zonă de agrement şi un parc de 38.000 metri pătraţi.

Prezentarea şi aprobarea direcţiei planului de dezvoltare pentru etapa a doua a proiectului din Greenfield va fi discutată în AGA, programată pentru 29 martie, se menţionează în convocatorul transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Ştefan Gheorghiu, managing director al companiei, spune că proiectul va fi construit într-o perioadă de trei ani de la obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor. La aceeaşi dată este convocată şi o adunare extraordinară a acţionarilor, unde se va discuta, printre altele, aprobarea restructurării a trei credite, inclusiv garanţiile, obţinute de Impact de la Banca Românească şi Piraeus Bank în 2007, respectiv 2006.

Compania a anunţat săptămâna trecută că în 2012 a vândut 100 de locuinţe şi că a realizat venituri de 28,1 mil. lei şi pierderi de 38,8 mil. lei, conform standardelor IFRS. Cei mai mari acţionari ai Impact sunt Dan Ioan Popp, cu 16,5% din acţiuni, suedezii de la East Capital, cu circa 10%, şi Adrian Andrici, cu 10,7%. Compania are o capitalizare de 26,9 mil. lei (6,15 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO