Burse - Fonduri mutuale

Sibex intră în era lui Cristian Sima. Sibiul a votat pentru fuziune

Autor: Stefan Musgociu, Andrei Chirileasa

01.05.2011, 23:55 1775

Cristian Sima, proprietarul firmei de brokeraj WBS România, afost numit la finele săptămânii trecute atât preşedinte alConsiliului de Administraţie (CA) al Sibex Sibiu (SBX), cât şidirector general interimar al operatorului bursier pentru operioadă de şase luni.

Sima şi-a dat demisia săptămâna trecută din funcţiile depreşedinte şi director general al WBS România anticipând votuladministratorilor şi al acţionarilor Sibex.

Teodor Ancuţa, fondatorul instituţiei, a pierdut toate funcţiilede conducere din cadrul Sibex, el declarând anterior că vrea să seretragă de la şefia operatorului bursier.

"Pe lângă funcţia de preşedinte al CA, am stabilit să am unmandat interimar de şase luni ca director general, cu posibilitateaprelungirii pentru încă trei luni. În acest timp vreau să fac unaudit managerial, să văd cum pot să aduc cheltuielile la nivelulveniturilor operaţionale. Totodată, voi căuta şi un candidat saumai mulţi externi pentru funcţia de director general, pe care,ulterior, îi voi propune Consiliului de Administraţie spreaprobare", a declarat Sima. Membrii Consiliului de Administraţie nuau luat în calcul propunerea lui Ancuţa de al numi la conducereaSibex pe irlandezul Patrick Lyle Young, el declarându-se anteriorîmpotriva fuziunii cu bursa de la Bucureşti care a fost aprobată deprincipiu de către acţionarii Sibex în cadrul adunării generalecare a avut loc vineri. Sima spune că managerul propus de TeodorAncuţa va putea candida pentru funcţia de director general laviitoarele alegeri.

El a mai precizat că a existat o propunere de înfiinţare a uneifuncţii de preşedinte onorific al Sibex care cel mai probabil va fiaprobată la următoarea AGA.

Acţionarii Sibex au revocat vineri Consiliul de Administraţie,au ales trei noi membri şi au confirmat doi administratori carereprezintă SIF Transilvania şi SIF Muntenia.

O altă surpriză a alegerilor CA de vineri a fost reprezentată denumirea unui fost vicepreşedinte al Comsiei Naţionale a ValorilorMobiliare (CNVM), Paul Miclăuş.

Acţionarii Sibex au aprobat de principiu, vineri, şi fuziunea cuBursa de Valori Bucureşti.

BVB nu a avut cvorum pentru a vota fuziunea cuSibex

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a fost ales cumajoritea de voturi în Consiliul de Administraţie al BVB,neexistând niciun contracandidat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO