Business Construct

Analiză ZF. Care sunt cele mai mari zece firme din construcţii care au intrat în insolvenţă în 2022? Construcţiile reprezintă sectorul care a dat cele mai multe insolvenţe în 2022, potrivit unui studiu realizat de Coface

Analiză ZF. Care sunt cele mai mari zece firme din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2023, 00:06 1496

Mai mult, sectorul de construcţii va rămâne şi în 2023 în topul domeniilor care vor înregistra cele mai multe insolvenţe, din cauza segmentului de rezidenţial care a început să se contracte.

Patru firme din Bucureşti, două din Iaşi, două din Neamţ şi câte una din Cluj şi Arad alcătuiesc clasamentul primelor zece in­sol­ven­ţe din domeniul con­struc­ţiilor din 2022, după cifra de afaceri din 2021, cel mai re­cent an pentru care există da­te publice. De departe, cea mai mare in­solvenţă ţinând cont de a­cest criteriu a fost „adjudecată“ de Hidro­construcţia, companie cu un business de peste 370 de milioane de lei.

În total, potrivit datelor transmise de Re­gistrul Naţional al Registrului Comerţu­lui la solicitarea ZF, este vorba despre 840 de com­panii cu coduri CAEN din secţiunea F – Con­strucţii care au ajuns anul trecut la insol­venţă. Cifra lor de afaceri cumulată s-a ridi­cat în 2021 la 1,7 miliarde de lei. Hidro­con­strucţia se deta­şează în rândul insolvenţelor din con­struc­ţii de anul trecut, deschizând de altfel anul 2022 din acest punct de vedere. Compa­nia a intrat la începutul anului trecut în insol­venţă la propria cerere, invocând printre mo­ti­ve sistarea unor proiecte din portofoliu, lip­sa forţei de muncă, majorarea costurilor cu ma­teria primă şi energia, pandemia de COVID-19 şi instabili­ta­tea politică şi economică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO