Business Construct

Birouri în Bucureşti. Zona de vest a depăşit pentru prima dată Barbu Văcărescu

Birouri în Bucureşti. Zona de vest a depăşit pentru...

Autor: Bogdan Alecu

16.01.2017, 00:07 2730

Aproape 40% din cererea de bi­ro­uri de anul trecut a vizat zona de cen­tru-vest a Bucureştiului, faţă de 31% pen­­tru zona Floreasca-Barbu Vă­că­res­­cu şi Dimitrie Pompeiu, po­trivit da­te­lor companiei de con­sul­tanţă imobiliară JLL.

„După ani buni în care zonele Barbu Văcărescu- Floreasca şi Dimi­trie Pompeiu au atras cei mai mulţi chi­riaşi datorită livrărilor sem­nifi­ca­ti­ve de spaţii noi, în 2016 am fost mar­torii unei creşteri importante a cererii pentru zonele de vest şi centru-vest. Acest lucru a venit fi­resc având în ve­de­re extinderea dez­vol­tatorilor şi pe al­te subpieţe din Bucureşti“, a pre­ci­zat Maria Florea, head of office agency în cadrul JLL România.

Finalizarea clădirilor AFI Park 4&5 de lângă mallul AFI Cotroceni, ală­turi de contractele semnate de For­te Partners şi CA Immo pentru The Bridge şi Orhideea Towers şi anun­ţul re­alizat de Renault pentru o no­uă clă­di­re de birouri în vestul Capi­ta­­lei au dus la formarea unui nou pol de bi­ro­uri ce a depăşit ca cerere zona Bar­bu Văcă­res­cu-Pipera pentru prima dată în ulti­mii ani. În zona Orhideea-Poli­teh­nică se află în diverse faze de avi­zare şi con­strucţie opt mari proiecte de birouri, dez­voltate de CA Immo, Forte Part­ners, Sema Parc şi Vastint (Ikea), ce vor totaliza peste 170.000 de metri pă­tra­ţi de spaţii de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO