Business Hi-Tech

Cine este omul care a transformat ideile lui Steve Jobs în realitate?

Cine este omul care a transformat ideile lui Steve Jobs în realitate?

Autor: Ştefan Vrabie

31.08.2011, 00:03 2696

Odată cu demisia lui Steve Jobs din funcţia de director executiv al Apple, mulţi sunt îngrijoraţi de vidul pe care el îl va lăsa în urmă. Dar în spatele succesului lui Jobs a fost un designer cu fler şi cu exact aceeaşi atenţie pentru detalii cum era şeful său şi care era responsabil pentru transformarea ideilor lui Jobs într-o categorie globală de definire a produselor, scrie cotidianul american The Wall Street Journal. Jonathan "Jony" Ive nu este un nume pe care mulţi îl cunosc, dar ca vicepreşedinte al diviziei de design al Apple în vârstă de 44 de ani, el stă în spatele popularelor produse precum iMac, iPod sau iPad.

Din momentul în care Jobs a preluat comanda companiei Apple, Ive a avut un rol cheie în transformarea companiei americane într-una dintre cele mai mari organizaţii din lume. Ive a fost cel care a stat în spatele tuturor produselor Apple care au ieşit în evidenţă. Într-un moment în care calculatoarele erau doar cutii din plastic bej, iMac-urile colorate în formă de lacrimă au devenit imediat produse clasice de design. Dar iPod-ul şi iPad-ul a fost produsele care au catapultat businessul Apple, ambele fiind proiectate de Ive.

Cei care s-au întâlnit cu el îl descriu ca fiind un om modest care nu participă la marile lansări ale companiei şi spun că este "cel mai de treabă om din industria tehnologiei". Ceea ce este cunoscut despre Ive este ce el împărtăşeşte cu fostul său şef. Un devotament aproape obsesiv pentru detalii combinat cu refuzul de a accepta un compromis. Creaţiile sale, inclusiv primul iPod, s-au alăturat colecţiei permanente a Muzeului de Artă Modernă din New York şi a Centrului Pompidou din Paris. Chiar dacă nu sunt dovezi că Ive doreşte să plece din companie, plecarea sa, pe lângă lovitura grea dată de plecarea lui Steve Jobs, ar duce la un viitor imprecis pentru cea mai mare companie IT din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO