Business Hi-Tech

Cisco taie la jumătate estimările de creştere a afacerilor

Autor: Anca Arsene-Barbulescu

15.09.2011, 00:00 181

Cisco Systems, cel mai mare producător mondial de echipamente de reţea, şi-a revizuit în scădere estimările privind vânzările pe termen lung, marcând sfârşitul unei "ere" de creştere susţinută, anunţă presa internaţională. Cisco se aşteaptă la un avans de 5-7% pe an al veniturilor pentru următorii trei ani, a declarat directorul financiar al companiei, Frank Calderoni. Gigantul IT avea o ţintă anuală de 12-17%, un obiectiv realist în condiţiile în care internetul şi în special conţinutul video pe internet era în continuă expansiune.

Însă, pe fondul competiţiei puternice din partea rivalului chinez "low-cost" Huawei, dar şi a problemelor economice globale, compania a înregistrat un avans anual de doar 9% în ultimii patru ani. Cisco se află în mijlocul unei restructurări majore - compania a desfiinţat 6.500 de posturi anul acesta şi a întrerupt planurile de extindere pe mai mult de zece pieţe noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO