Business Hi-Tech

Marinescu, ANCOM: Cosmote, Orange şi Vodafone pot lansa comercial servicii 4G din acest an

Autor: Adrian Seceleanu

01.11.2012, 13:19 379

Operatorii de telefonie mobilă Cosmote, Orange şi Vodafone vor putea lansa comercial încă din acest an servicii 4G (LTE), după ce un proiect de decizie aflat în consultare la arbitrul telecom va fi adoptat şi publicat în Monitorul Oficial, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

ANCOM a lansat un proiect de decizie care permite acest lucru, şi care iese din în consultare pe data de 5 noiembrie. După ce acesta este publicat în Monitorul Oficial, Orange, Vodafone dar şi Cosmote pot solicita modificarea licenţei pentru a lansa comercial servicii de comunicaţii mobile 4G, a declarat Cătălin Marinescu.

Orange, liderul pieţei locale telecom, a anunţat că va lansa până la finele acestui an servicii 4G, în timp ce Cosmote şi Vodafone au anunţat că vor lansa aceste servicii anul viitor. Vodafone România a demonstrat ieri public performanţele reţelei proprii 4G care se află în teste şi acoperă deja 10 oraşe. Şi Cosmote şi Orange realizează teste similare 4G, însă nu au comunicat date privind amploarea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO