Business Hi-Tech

Revenire spectaculoasă la HP: americanii anunţă prima creştere a veniturilor din ultimii 3 ani

Revenire spectaculoasă la HP: americanii anunţă prima...

Autor: Luiza Chiroiu

21.08.2014, 00:00 227

Venitul din vânzările de calculatoare personale a urcat cu 12% în cel de-al treilea trimestru fiscal faţă de anul trecut, ajungând la 8,65 de miliarde de dolari.

Vânzările de desktopuri au înregistart un avans de 9%, iar cele de laptopuri de 18% în cel de-al treilea trimestru fiscal din acest an în comparaţie cu perioada similară din 2013.

"Credem că putem continua să câştigăm pe piaţa calculatoarelor, pentru că avem o linie de produse foarte bună", a explicat CEO-ul HP, Meg Whitman.

În ciuda acestor creşteri, venitul net la nivelul companiei a urcat doar cu 1,3% în cel de-al treilea trimestru fiscal, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 27,6 miliarde de dolari, întrucât alte divizii ale companiei au înregistrat venituri mai mici sau similare celor din trimestrul precedent.

Din 2011, de când a preluat conducerea HP, Whitman a reuşit să readucă pe profit compania şi să îi stabilizeze situaţia financiară. Ea şi-a bazat planul de restructurare pe reducerea costurilor şi pe introducerea pe piaţă a unor noi produse, cum ar fi imprimantele 3D. În această perioadă, aproximativ 50.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO