Business Hi-Tech

Trei oferte pentru extinderea sistemului IT al APIA, contract estimat la 38 milioane euro

Autor: Adrian Dumitrache

05.09.2013, 21:14 46

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a primit trei oferte pentru furnizarea de servicii de mentenanţă, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al instituţiei, contractul fiind estimat la 37,9 milioane de euro, cu TVA, pentru următorii trei ani.

Ofertele au fost depuse de Romsys şi consorţiile formate din Siveco România şi Teamneat International, precum şi Star Storage, Intrasoft International, Neuropublic (Grecia), Gauss şi Deloitte Audit. Ofertanţii au depus o garanţie de participare de 1,5 milioane de lei. Anterior, sistemul informatic al APIA a fost extins şi dezvoltat de Siveco România în baza unui contract de 14,28 milioane de euro (TVA inclusă) atribuit în decembrie 2008, conform datelor de pe www.e-licitatie.ro.

De asemenea, în baza unui contract atribuit în noiembrie 2012, Teamnet International a dezvoltat, modificat, extins şi adaptat sistemul informatic al APIA pentru 6,48 milioane de lei (TVA inclusă). APIA funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Instituţia gestionează acordarea subvenţiilor din fonduri UE în agricultură.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO