Business Internaţional

Breedlove: Terorişti şi criminali ascunşi între refugiaţii către Europa, un risc de atacuri

Breedlove: Terorişti şi criminali ascunşi între...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

02.03.2016, 13:28 196

Generalul din cadrul Forţelor aeriene americane a mai declarat marţi, într-o audiere în Senat, că implicarea militară a Rusiei în războiul din Siria, în urmă cu şase luni, a "exacerbat puternic problema" persoanelor care fug din calea războiului civil din această ţară.

El a acuzat Moscova şi regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că folosesc migrarea ca pe o armă, cu scopul de a copleşi structurile de susţinere a refugiaţilor şi de a sparge unitatea Uniunii Europene.

"O criminalitate, teroriştii şi întoarcerea luptătorilor (jihadişti) străini (în ţările de origine) fac parte zilnic, în mod clar, din valul de regugiaţi către Europa", a declarat în faţa membrilor Comisiei Apărării din cadrul Senatului american.

Breedlove a subliniat că utilizarea de către Siria a butoaielor cu explozivi ca bombe nu are un scop militar, ci vizează să-i terorizeze pe cetăţenii sirieni şi să-i transforme astfel în probleme pentru alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO