Business Internaţional

BskyB va plati primul dividend din ultimii cinci ani

12.02.2004, 00:00 7



James Murdoch, noul sef al televiziunii BskyB, si fiul magnatului Rupert Murdoch, si-a uimit inca o data actionarii, anuntand ieri o crestere majora a profiturilor si inaintand o propunere privind distribuirea de dividende, pentru prima data in ultimii cinci ani.



BskyB nu a mai platit dividende actionarilor din 1998, cand a demarat un plan de investitii de 2 miliarde lire sterline in noi servicii digitale, dar compania pare sa dispuna din nou de suficiente disponibilitati cash pentru a distribui dividende. Suma propusa pentru plata partiala a acestui dividend este de 2,75 penny pe actiune, in vreme ce nivelul final al dividendului se discuta inca in consiliul de administratie al companiei.



Anuntul se suprapune cu prima raportare de rezultate financiare de la controversata instalare a lui James Murdoch la carma televiziunii britanice, in luna noiembrie. Murdoch a fost contestat de un numar de investitori care argumentau ca numirea sa va afecta independenta companiei fata de cel mai mare actionar, Rupert Murdoch.



Profitul operational al companiei a crescut cu 84%, la 283 milioane lire sterline, iar televiziunea, care ofera servicii cu plata, a mai castigat 193.000 de clienti in ultima perioada anului trecut.
andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO