Business Internaţional

Care sunt sistemele de securitate ale noii bancnote de 100 de dolari

Care sunt sistemele de securitate ale noii bancnote de...

Autor: Ştefan Stan

13.10.2013, 18:19 1932

“Dacă ştiu la ce să se uite, oamenilor nu le trebuie decât câteva secunde pentru a-şi da seama daca o bancnotă nouă e veritabilă sau falsificată”, a spus Michale J. Lambert, director asociat la Rezerva Federală.

Business Insider a făcut o listă cu sistemele de securitate ale noii bancnote de 100 de dolari:

O bandă albastră 3Dde securitate – banda  albastră este ţesută, în loc să fie imprimată. Dacă se mişcă hârtia dintr-o parte în alta, imaginea 3D a unei bancnote de 100 de dolari se mută pe lungimea benzii.

O imprimare în relief a unei zone de pe umărul stâng al lui Benjamin Franklin.

Seria bancnotei – fiecare bancnotă are o serie formată dintr-o combinaţie de 11 cifre şi litere. Aceste serii ajută la identificarea bancnotelor contrafăcute.

Un clopot ascuns într-o cutie de cerneală – Clopotul îşi schimbă nuanţa de la arămiu la verzui când bancnota este înclinată.

Un portret ascuns – Ţinută în lumină, în punctul liber din dreapta imaginii centrale a hârtiei, apare portretul lui Benjamin Franklin, vizibil din ambele părţi.

Inscripţie de securitate – dacă ţineţi bancnota în lumină, va apărea un fir care are inscpriţionat “USA” şi “100” pe verticală. Sub lumină ultravioletă, inscripţia ia o nuanţă roz.

"100" auriu – fiecare bancnotă are un “100” auriu inscripţionat pe spate.

Indicatorul Rezervei Federale – Sunt 12 bănci regionale ale Rezervei Federale abilitate să emită bancnotă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO