Business Internaţional

Exclusiv online - Din culisele luxului: ce primesti pentru 35.000 dolari pe noapte la un hotel?

10.06.2010, 00:27 55

Pentru turistii obisnuiti sa stea in cele mai bune camere alehotelurilor de lux, apartamentul "de top" al hotelului Four Seasonsdin New York reprezinta cireasa de pe tort, in conditiile in caretrebuie sa digeri un pret de 35.000 dolari pe noapte, scrie WallStreet Journal.

Penthouse-ul Ty Warner, numit astfel ca un omagiu pentrucreatorul animalelor de plus Beanie Baby, care este totodata siproprietarul hotelului, este cea mai scumpa camera de hotel dinStatele Unite, din afara Las Vegasului. Aceasta este o distinctieimportanta, in conditiile in care camerele din capitala jocurilorde noroc sunt destinate celor mai norocosi pariori. Dinapartamentul Ty Warner poti vedea intregul Manhattan, in oricedirectie ai privi beneficiezi de privelistea centrul cultural sicomercial al New York-ului. Mai mult, chiuvetele din bai suntrealizate din blocuri de cristal, iar un majordom si un sofer isistau la dispozitie 24 de ore din 24. Musafirul are la scara unMaybach sau un Rolls Royce, la alegere.

Pretul include de asemenea si room service, m=ncarea dinrestaurantele hotelului, printre care se numara si unul condus decunoscutul chef Joel Robuchon, este practic nelimitata. Un musafira fost insa suprataxat pentru ca a facut comanda de caviar invaloare de 1.000 dolari.

Apartamentul, ce a fost deschis in 2007, a costat 50 mil. dolaripentru a fi construit, insa pentru a fi creionat au fost necesarisapte ani, potrivit oficialilor hotelului.

Warner spune ca aceasta camera este importanta pentru ca oferaintregului hotel un aer de lux si exclusivitate. "Prin faptul caexista un apartament de aceasta natura acolo, se stabilestestacheta sus, si oamenii incep sa vorbeasca. ntregul hotelbeneficiaza de asta".

Apartamentele de lux din cadrul hotelurilor au devenit tot maipopulare dupa 1980. De regula, VIP-urile beneficiaza de ele gartissau la pret redus, pentru a se face publicitate si pentru a atragetot mai multi oameni de afaceri, este de parere Bjorn Hanson,profesor la Universitatea din New York, specializat pe industriaospitaliera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO