Business Internaţional

General american: Soluţionarea pe cale paşnică a crizei nord-coreene este "posibilă"

General american: Soluţionarea pe cale paşnică a...

Autor: Mircea Olteanu

17.08.2017, 13:59 1768

Aflat într-o vizită oficială în China, Dunford a mai adăugat că Statele Unite n-au niciun fel de intenţie să renunţe la exerciţiile militare cu Coreea de Sud, care au deranjat atât Phenianul, cât şi Beijingul, informează site-ul postul France 24.

"Ceea ce este inimaginabil pentru mine nu este o opţiune militară. Inimaginabil este să permitem (Coreei de Nord) să dezvolte rachete balistice cu ogive nucleare care să poată ameninţa Statele Unite şi să continue să ameninţe regiunea", a declarat oficialul american.

"Cred în acest moment că este o cale lungă, dar suntem pe un drum unde există posibilitatea - şi sper o probabilitate, să rezolvăm asta în mod paşnic", a adăugat Dunford.

După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO