Business Internaţional

Greenspan face apologia austerităţii: "Deficitele SUA au devenit înspăimântătoare"

Greenspan face apologia austerităţii: "Deficitele SUA au devenit înspăimântătoare"

Autor: Radu Racu

08.10.2010, 16:02 16

Fostul preşedinte al Rezervei Federale Americane (Fed) AlanGreenspan - considerat unul dintre principalii responsabili pentrurecesiunea globală, pentru că în mandatul său (1987-2006) a ţinutdobânzile mici, impulsionând creditarea şi iluzia prosperităţii -afirmă că deficitele fiscale ale SUA au ajuns la cote"înspăimântătoare", din cauza "injecţiilor" de fonduriguvernamentale pentru stimularea economiei". "Avem nevoie deausteritate", spune Greenspan la un eveniment organizat deBloomberg.

"Ne aflăm într-un joc periculos. Datoria publică creşte într-unritm uluitor. Avem nevoie de austeritate", a declarat Greenspan, lao conferinţă în New York. Mesajul lui completează un editorialpublicat săptămâna aceasta în Financial Times, în care fostul şefal Fed susţine că firmele se abţin de la investiţii în SUA, candvăd că avansul deficitului federal face incertă prognoza privindviitoarele politici de taxe şi impozite. "trebuie să reducem dinprogramele guvernamentale. Reducerea bugetului e mai bună decâtmajorarea taxelor", pledează Greenspan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO