Business Internaţional

LVMH nu se mai opreşte din crescut: Cel mai mare grup din industria luxului a adăugat venituri de 17% în ultimul trimestru

LVMH nu se mai opreşte din crescut: Cel mai mare grup...

Autor: Valeriu Dănilă

13.04.2023, 11:33 84

Piaţa de lux a Chinei a început să revină după scăderea pe care a experimentat-o în timpul politicii zero Covid, dar ritmul de creştere a vânzărilor în SUA, cea mai mare piaţă a luxului, a scăzut, potrivit LVMH, titrează Financial Times.

Cel mai mare grup de lux din lume, care este controlat de miliardarul Bernard Arnault, a raportat vânzări globale de 21 de miliarde de euro pentru primul trimestru al anului. Creşterea cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior a fost peste aşteptările analiştilor. Vânzările de modă şi articole din piele, cea mai mare divizie a companiei, au continuat să fie puternice, crescând cu 18%, până la 10,7 miliarde de euro.

„Cu siguranţă am ieşit din epoca zero-covid, pagina s-a întors”, a declarat directorul financiar al LVMH, Jean-Jacques Guiony, pentru Financial Times.

Grupul nu oferă cifre specifice despre China, dar vânzările LVMH la nivelul Asiei au crescut cu 14% în primul trimestru al anului 2023, comparativ cu scăderea de 8% în ultimele trei luni din 2022.

„Ne aşteptăm ca acest lucru să continue şi suntem foarte optimişti cu privire la normalizarea pieţei chineze”, a adăugat acesta.

Cu toate acestea, situaţia a fost diferită în SUA, unde Guiony a spus că ritmul de creştere a vânzărilor a stagnat în aceeaşi perioadă în care consumatorii americani s-au confruntat cu rate ale dobânzilor mai mari şi o perspectivă economică incertă. Vânzările au crescut cu 8% în al patrulea trimestru, dar acestea au rămas neschimbate în primele trei luni ale anului.

„Nu este deloc catastrofal, dar nu creşte la fel de repede ca acum doi ani”, a adăugat el, menţionând că mulţi cumpărători americani au călătorit şi în Europa, aşa că o parte din activitatea lor a fost înregistrată acolo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO