Business Internaţional

Nouriel Roubini: Grecia ar putea fi prima tara care paraseste zona euro. Vor urma si altele

Nouriel Roubini: Grecia ar putea fi prima tara care paraseste zona euro. Vor urma si altele
12.05.2010, 19:35 110

Economistul american Nouriel Roubini, care a previzionat crizaeconomica din SUA cu un an inainte ca aceasta sa aiba loc, adeclarat ca Grecia si alte "intarziate" din zona euro ar putea fifortate sa abandoneze moneda unica in urmatorii ani pentru a-sisalva economiile, informeaza Bloomberg.

Acesta a mentionat ca este nevoie de o "depreciere reala" amonedei europene pentru a readuce concurenta in tari precum Spania,Portugalia si Italia. Euro va ramane moneda de referinta pentru unnumar mai mic de tari care au "fundamente economice si fiscale multmai puternice".

Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au aprobatsaptamana trecuta un pachet de salvare a Greciei in valoare de 110miliarde euro pentru a opri criza fiscala cu care se confruntaaceasta tara. Totusi, Roubini este de parere ca "incercarea dereducere a deficitului bugetar de la 13% la 3% in Grecia pare a fio misiune imposibila". "Nu as exclude ca in urmatorii ani una saumai multe intarziate din zona euro sa fie fortate sa iasa dinuniunea monetara".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO