Business Internaţional

OCDE nu indupleca agentia Moodys

23.06.2000, 00:00 8



Agentia internationala de rating Moody's nu considera iminenta intrare a Slovaciei in Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) un motiv pentru ridicarea calificativului acordat Slovaciei pentru investitii, informeaza cotidianul SME, in editia de joi.

"Intrarea Slovaciei in OCDE reprezinta cu siguranta vesti bune pentru economia tarii, dar nu reprezinta o schimbare fundamentala, care sa modifice perspectiva noastra asupra ratingului acordat acestei tari", a declarat Jonathan Schiffer, analist al agentiei Moody's.

OCDE a anuntat miercuri ca va emite, in viitorul apropiat, o invitatie prin care i se acorda Slovaciei calitatea de membru. Oficiali slovaci au afirmat ca se asteapta ca ratingul oferit de agentiile internationale sa fie majorat, la inceputul anului viitor.

Ziarul SME il citeaza pe Schiffer afirmand ca agentia de rating Moody's asteapta mai inai sa vada daca noul Guvern al Slovaciei va urma calea deschisa de actualul Cabinet in adoptarea reformelor pro - economie de piata.

"Intrebarea este daca Guvernul este capabil sa mentina sau chiar sa depaseasca rimul reformelor structurale necesare economiei Slovaciei. Ratingul nostru nu este dat pe termen scurt, el trebuie sa ia in calcul credibilitatea tarii in urmatorii sase, opt, zece ani", a declarat Schiffer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO