Business Internaţional

Sheila Abdus-Salaam, prima judecătoare musulmană din SUA, a fost găsită moartă în râul Hudson

Sheila Abdus-Salaam, prima judecătoare musulmană din...

Autor: Departamentul Externe

13.04.2017, 18:30 268

Poliţia din New York a anunţat că trupul femeii a fost găsit în apă, în urma unei alerte primite prin intermediul serviciului de urgenţă, iar medicii au pronunţat imediat decesul.

Familia Sheilei Abdus-Salaam a identificat-o, iar o examinare post-mortem va determina cauza decesului. Femeia era complet îmbrăcată şi nu prezenta semnele unui traumatism, au mai precizat poliţiştii.

Soţul judecătoarei a declarat-o dispărută în cursul zilei de marţi, potrivit poliţiei.

Sheila Abdus-Salaam, în vârstă de 65 de ani, a fost numită la Curtea de Apel din New York de către guvernatorul Andrew Cuomo în 2013. Anterior, ea a lucrat ca adjunct al procurorului general în statul New York.

Potrivit Enciclopediei Princeton pentru Istoria Politicii Americane, Sheila Abdus-Salaam a fost prima femeie afro-americană şi musulmană care a profesat ca judecător în SUA.

"Sheila Abdus-Salaam a fost un jurist deschizător de drumuri, iar viaţa acesteia în serviciul public a vizat un New York mai corect pentru toţi", se arată într-un comunicat al lui Andrew Como.

Procurorul general al New York-ului, Eric Schneiderman, a numit moartea judecătoarei drept "o pierdere enormă pentru New York, pentru justiţie şi pentru toţi cei care au ştiut-o, au respectat-o şi au iubit-o". Schneiderman a descris-o ca un "jurist grijuliu, atent la detalii şi corect".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO