Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Vlad Popescu

01.07.2011, 00:02 47

Compania Campbell Soup a anunţat că va părăsiRusia la numai patru ani după ce a pariat că ţara va reprezenta opiaţă nouă importantă pentru companie, potrivit The Wall StreetJournal. Conform oficialilor companiei, rezultatele din Rusia s-ausituat sub aşteptări.

Autorităţile italiene sunt aşteptate să aprobeun set de măsuri de austeritate în valoare de până la 47 mld. europână în 2014 în încercarea de a asigura pieţele şi pe parteneriisăi europeni de disciplina sa fiscală, relatează FinancialTimes.

Franţa l-a desemnat pe Francois Baroin, 46 deani, fost purtător de cuvânt al guvernului şi ministru albugetului, în poziţia de ministru de finanţe la o zi după ceChristine Lagarde a câştigat poziţia de managing director al FMI,potrivit BBC News.

Bursele de acţiuni din Londra şi Toronto aurenunţat la planul de încheiere a unei fuziuni în valoare de 3,6mld. dolari canadieni (2,5 mld. euro) din cauza şanselor reduse caacesta să câştige suficiente voturi favorabile din parteaacţionarilor, potrivit BBC News.

Rata şomajului din Germania a scăzut în iuniepentru a 24-a lună consecutiv, evidenţiind rezistenţa celei maimari economii europene în faţa crizei datoriilor din zona euro,scrie Bloomberg.

Grupul bancar britanic Lloyds va concedia15.000 de angajaţi şi va renunţa la jumătate din operaţiunileinternaţionale, măsuri prin care noul director general al bănciiAntonio Horta-Osorio speră să economisească 1,5 miliarde de liresterline pe an până în 2014, transmite Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO