Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

China a atras investiţii străine directe depeste 60 mld. dolari în prima jumătate a acestui an, în creştere cu18,4% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondulcreşterii economiei ţării şi al aprecierii monedei locale, potrivitHurriyet.

Aproximativ 82,4% din acţionarii DeutscheBoerse au susţinut fuziunea acesteia cu NYSE Euronext, a anunţatoperatorul bursei germane, conform agenţiei de presă ThomsonReuters. În urma tranzacţiei, bursa germană va numi zece din cei 17directori ai noii companii, iar acţionarii săi vor deţine 60% dinaceasta.

Filmul "Harry Potter and the Deathly Hallows,Part 2" a doborât recordul de încasări în ziua premierei după ce aînregistrat vânzări record de bilete în valoare de 92,1 mil. dolarila lansarea acestuia în Statele Unite şi Canada, scrie Bloomberg.Recordul l-a depăşit pe cel de 72,7 mil. dolari înregistrat de "TheTwilight Saga: New Moon" în noiembrie.

Profitul net al Citigroup a crescut cu 24% întrimestrul al doilea, de la 2,7 mld. dolari la 3,34 mld. dolari, şia depăşit estimările datorită pierderilor mai mici din crediteneperformante, conform agenţiei de presă Thomson Reuters.Citigroup, care a avut nevoie de un ajutor guvernamental de 45 mld.dolari pentru a supravieţui crizei financiare, a obţinut profitpentru al şaselea trimestru consecutiv.

Preţul aurului a crescut timp de zece şedinţeconsecutive, cea mai îndelungată perioadă de ascensiune din ultimii40 de ani după ce unii investitori au început să se adăpostească deameninţarea tot mai mare a intrării Statelor Unite în default,scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Preţul spot al aurului aurcat vineri cu 0,3%, la 1.591,5 dolari pe uncie, aproape demaximul istoric de 1.594,16 dolari pe uncie atins joi.

Vânzările Volkswagen, cel mai mare producătorauto din Europa, au crescut cu 14% în primul semestru, la 4,1 mil.vehicule, iar grupul german anticipează că va continua sădepăşească ritmul de creştere al pieţei în a doua jumătate aanului, transmite Bloomberg. Piaţa mondială a înregistrat un avansde 6,1% al vânzărilor în primele şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO