Business Internaţional

Templul Shaolin în care s-a născut Kung Fu-ul îi învaţă pe manageri arta meditaţiei, pentru 10.000 de dolari

Templul Shaolin în care s-a născut Kung Fu-ul îi...

Autor: Oana Stupinean

05.09.2014, 13:05 998

Un templu Shaolin din estul Chinei vechi de peste 1.500 de ani, recunoscut ca locul de naştere al kung fu-ului încearcă să profite acum de pe urma tehnicilor tradiţionale de antrenament psihic şi fizic prin transformarea artelor marţiale într-o afacere, scrie Bloomberg Businessweek.

Templul Shaolin din Dengfeng angajează un director de media şi un editor de social media, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua. ”Această nevoie se naşte din necesitatea de a internaţionaliza templul Shaolin”, spune pentru agenţia de ştiri un călugăr care lucrează pentru templu. Candidatul ideal ar trebui să fie experimentat în reţelele de socializare, care beneficiază de o popularitate tot mai mare în China, în special Twitter şi Sina Weibo (SINA), şi, de asemenea, să vorbească fluent limba engleză şi   dialectul mandarin.

Templul Shaolin oferă cursuri avansate de meditaţie pentru directori executive de companii (CEO), oferindu-le oportunitatea să trăiască pe munte pentru o lună, ca studenţi ai artelor marţiale. Pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziţie există şi posibilitatea pentru o singură şedinţă cu stareţul templului. La începutul acestui an, membrii clubului de elită  China Entrepreneurs au organizat la templu conferinţa cu tema ” Cum să-ţi cultivi spiritul de antreprenor?”

Anul trecut, aproximativ 800 de directori executivi s-au adunat din toate colţurile lumii pentru a studia şi pentru a se antrena în vârful muntelui. ”În afaceri, e necesar să fii flexibil; trebuie să cauţi mereu noi trasee de schimbare. Trebuie să sesizezi crizele şi să le eviţi. Kung fu te învaţă că trebuie să fii fluid, ca apa, pentru că totul în kung fu este mişcare, stagnarea nu poate exista”, spune un director de marketing din Grecia, pentru China Daily.

Odată ce se va instala echipa de marketing, templul Shaolin speră că oamenii de afaceri din întreaga lume vor veni să-şi cultive spiritul kung fu. Cursurile sunt un chilipir în comparaţie cu  programele MBA, variind de la 800 de dolari, la 10.000 de dolari. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO