Business Internaţional

Un fost gigant aerian aterizează forţat: Alitalia a început procedura pentru faliment, pentru a doua oară în mai puţin de zece ani

Un fost gigant aerian aterizează forţat: Alitalia a...

Autor: Ştefan Stan

02.05.2017, 14:53 549

Compania aeriană Italiană Alitaliaa înceut procedurile de faliment pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ce muncitorii au refuzat tăierile de job-uri şi concesiunile necesare pentru obţinerea unei recapitalizări de 2 miliarde de euro, menită să salveze operatorul, scrie Bloomberg.

Acţionarii Alitalia au votat unanim să depună cererea pentru administraţie specială, potrivit unui anunţ al operatorului. Potrivit legii italiene, guvernul va trebui să furnizeze suficiente fonduri pentru a opri pierderile şi a menţine operaţiunile, şi va numi un supervizor, până când compania îşi va reveni sau se va ordona lichidarea acesteia.

Prin această mişcare, board-ul director a ”recunoscut problema serioasă economică şi financiară a companiei”, potrivit aceluiaşi anunţ al operatorului.

Administratorii vor prelua businessul şi vor prezenta o nouă strategie, care ar putea curpinde vânzarea de active, reducerea operaţiunilor şi disponibilizări, prin care se aducerea companiei pe linia de plutire în următorii doi ani. Dacă compania nu se poate redresa, atunci administratorii ar putea cere lichidarea acesteia.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO