Business Internaţional

UPDATE: China, "încă încrezătoare", va continua să investească în Europa. Promite să cumpere obligaţiuni ungare şi alocă un miliard de euro pentru proiecte cu Ungaria

UPDATE: China, "încă încrezătoare", va continua să investească în Europa. Promite să cumpere obligaţiuni ungare şi alocă un miliard de euro pentru proiecte cu Ungaria

Autor: Adrian Voicu

26.06.2011, 12:32 702

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat sâmbătă că este "încăîncrezător" că Europa poate depăşi criza datoriilor spunând că ţarasa va rămâne un investitor pe termen lung pe piaţa europeană adatoriilor.

Premierul chinez a vorbit la o conferinţă de presă avută alăturide premierul ungar Viktor Orban în timpul unei vizite înUngaria.

"Am încredere în dezvoltarea economică a Europei", a spus el."China este un investitor pe termen lung pe piaţa europeană adatoriilor suverane. În ultimii ani am crescut sumele alocateobligaţiunilor în euro".

"În viitor, aşa cum am făcut-o şi în trecut, vom susţine Europaşi moneda europeană", a mai spus Wen.

Wen a mai spus că China este dispusă să cumpere o "anumităcantitate" de obligaţiuni guvernamentale şi speră să ridicerelaţiile comerciale la 20 de miliarde de dolari până în 2015. Elnu a precizat valoarea totală a obligaţiunilor pe care le vacumpăra.

Oficialul chinez a mai declarat că banca de dezvoltare a Chineiva oferi un miliard de euro pentru proiectele de dezvoltare dintreUngaria şi China.

Premierul chinez vizitează Europa într-un moment în care Greciase confruntă cu o criză a datoriilor tot mai mare şi cu o posibilăintrare în incapacitate de plată.

China are o cantitate mare de active denominate în euro înrezervele străine care se ridică la 3.050 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO